Kosovë – Serbi: Lajçak zbardh takimin e 2 majit

STATUTI I ASOCACIONIT DHE TE PAGJETURIT NE QENDER TE BISEDIMEVE KURTI-VUÇIQ

Ndërmjetësi i BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka konfirmuar faktin se në takimin e radhës me 2 maj mes Kutrit dhe Vucicit, do të prezantohet draft Statuti i parë i Bashkesise së komunave me shumicë serbe në Kosovë nga ekipi menaxhues per zbatimin e tij. Sipas burimeve te Klan Neës ne Bruksel asociacioni mund të ketë kompetenca pak më të larta se ato që ka aktualisht niveli komunal në Kosovë dhe më të pakta se ato qeveritare.

Share post: