Një eklips diellor hibrid i pari i këtij lloji në gati 10 vjet u shfaq të mërkurën.

Gjatë kësaj ngjarjeje të rrallë qiellore, hëna kaloi midis Tokës dhe Diellit duke përfshirë pjesë të Australisë, Timorit Lindor dhe Indonezisë, shkruan Euronews, transmeton Klankosova.tv.

Eklipsi hibrid filloi mbrëmjen e të mërkurës dhe zgjati deri në orët e mëngjesit, sipas EarthSky.

I njohur ndryshe si një eklips unazor total, një eklips hibrid është një funksion i lakimit të Tokës.

Një eklips total, i krijuar nga hija qendrore dhe më e errët e hënës, e njohur si ombra e saj, shkakton një errësim të shkurtër të qiellit, pasi hëna bllokon pothuajse të gjithë diellin përveç atmosferës së saj të jashtme të zjarrtë nga pamja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *