22/02/2024

Gazetari Blendi Fevziu tha për “Review” në Euronews Albania se Gjykata Speciale i ka mbetur si patate e nxehtë në dorë ndërkombëtarëve.

Ai tha se Ushtria Çlirimtare e Kosovës është treguar shumë e kujdesshme të mos kryejë asnjë akt terrorist jashtë kufirit të Kosovës dhe të mos ndërmerrte asnjë aksion brenda territorit të Serbisë, për ruajtur idenë se ishte një organizatë që luftonte vetëm për çlirimin e vendit të saj.

“E para, Sali Mustafa kishte akuza konkrete për ngjarje konkrete edhe pse në linjë komandimi. Asnjë nga 4 liderët e nivelit të lartë të UÇK-së nuk kanë akuza personale. Këtë duhet ta sqarojmë për publikun se shoh që ka njerëz që thonë ‘jo po kanë bërë krime’, nuk kanë bërë krime, nuk kanë asnjë akuzë të vetme,” – u shpreh Fevziu.

Ndërkaq, gazetari tha se protesta në Kosovë ishte qytetare, emancipuese dhe sipas tij një lëvizje që tregon se në një moment kur vihet në pikëpyetje një prej fazave më të rëndësishme të historisë së Kosovës, ata dinë ta mbrojnë.