Sot mbahet tubim përkujtimor për nder të sakrificës së dhjetë dëshmorëve Rama të rënë në luftën çlirimtare më 27 mars 1999.

Tubimi bëhet ne fshatin Shkabaj, pranë lapidarit, i cili gjendet buzë rrugës Prishtinë-Obiliq, duke nisur në orën 11:00, njofton Klan Kosova.

Ngjarja në të cilën ranë dëshmorë të dhjetë anëtarët e familjeve Rama, ka ndodhur në shtëpitë e tyre në Shkabaj të Obiliqit, më 27 mars 1999, derisa të rrethuar kanë luftuar deri në rënien e tyre. Shkak i sulmit nga forcat pushtuese, ishte se shtëpitë e tyre ishin bazë e luftes.

Në çastin kritik kur u sulmuan, qëndruan në rezistencë dhe ranë bashkërisht:

Ismet Halil Rama
Agron Ismet Rama
Albert Ismet Rama
Faruk Izet Rama
Xhevat Qamil Rama
Shqipe Xhevat Rama
Syzana Xhevat Rama
Bejtush Halil Rama
Xheladin Qamil Rama
Hamide Rama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *