14/07/2024

Lista Serbe ka refuzuar që të marrë pjesë në zgjedhjet lokale në katër komunat veriore të Kosovës në prill.

Lidhur me këtë kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se kjo është shenjë e qartë e kontrollit të Beogradit mbi Listën Serbe dhe ndërhyrjes së vazhdueshme në punë e brendshme të Kosovës.

“BE-ja duhet të dënojë këtë shkelje të shpejtë të Marrëveshjes Themelore”, ka thënë Kurti.

Zgjedhjet në katër komunat veriore do të mbahen më 23 prillpas dorëheqjes së katër kryetarëve paraprak gjatë vitit të kaluar.