14/07/2024

Gjashtë dekada pasi prindërit e tyre ndërprenë fejesën, një çift nga Anglia e gjetën njëri-tjetrin dhe u martuan 60 vjet më vonë, shkruan Mirrot.

Len Allbrighton (79) dhe Jeanette Steer (78) patën një rrugë jashtëzakonisht të vështirë për dasmën e tyre, por të dy janë të lumtur që ia dolën.

Çifti u takua për herë të parë në vitin 1963 kur Len ishte 19 vjeç dhe Jeanette 18. Ata punuan si teknikë mjekësorë në Spitalin St Mary në Newport, Angli.

Së shpejti Len i propozoi Jeanettes dhe ajo pranoi. Sidoqoftë, në atë kohë mosha e duhur për martesë ishte 21 vjeç dhe Jeanette ishte tre vjet më e re. Prindërit e saj anuluan dasmën e planifikuar dhe Len mori një letër zemërthyese që ia ndërpreu fejesën.

Gjatë 50 vjetëve të ardhshme, Len u martua me një grua në Australi, pati tre fëmijë, u divorcua dhe u transferua në Stevenage, ku punoi si teknik mjekësor.

Ndërkohë, Jeanette qëndroi në Isle of Wight për t’u bërë infermiere, dhe më pas u martua me një oficer detar dhe pati dy fëmijë.

Ajo ishte në pension dhe me burrin e saj kur Len vendosi ta gjente.

“Isha i frikësuar, duke mos ditur se cili do të ishte reagimi i saj ose nëse do ta shihja. U largova në dyshim. Nuk ishte e lehtë ta gjeja, por e bëra. Thjesht shpresoja që ajo të ishte mirë”, ka thënë ai.

“Për pak sa nuk vdiqa kur kuptova se ai po qëndronte pranë gardhit tim të kopshtit. U gëzova që më kërkoi. Mendova shumë për të në atë kohë”, ka thënë ajo.

Më pas, Jeanette e largoi ish-të fejuarin dhe i tha të shoqit se ishte i huaj.

Megjithatë, dy vjet më vonë, burri i Jeanettes vdiq nga kanceri dhe ajo kontaktoi Len duke përdorur adresën që ai kishte dhënë në kartën e Krishtlindjes një vit më parë.

Pas kësaj, në vitin 2018 ajo pranoi të transferohej në Stevenage për të jetuar me të, dhe vitin e kaluar Len i kërkoi asaj të martohej. Dasma e tyre u zhvillua më 11 shkurt të këtij viti.