18/07/2024

“Shtetet e Bashkuara mirëpresin marrëveshjen e ndërmjetësuar nga BE-ja që Kosova dhe Serbia arritën dje. Ne jemi krenarë që mbështesim marrëveshjen dhe mbetemi të përkushtuar për avancimin e integrimit evropian dhe euroatlantik”, ka shkruar Blinken në Twitter
Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken, ka theksuar se SHBA-ja e mirëpret dhe e mbështet këtë marrëveshje, të arritur mes Kosovës dhe Serbisë në Ohër.

Sipas Blinken, kjo marrëveshje është hap kyç drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.

“Shtetet e Bashkuara mirëpresin marrëveshjen e ndërmjetësuar nga BE-ja që Kosova dhe Serbia arritën dje. Ne jemi krenarë që mbështesim marrëveshjen dhe mbetemi të përkushtuar për avancimin e integrimit evropian dhe euroatlantik”, ka shkruar Blinken në Twitter.

https://twitter.com/SecBlinken?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1637580491833352199%7Ctwgr%5E9352be8dbbbb09eee30d34bfef0559a4169a7d47%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dukagjini.com%2Fblinken-shba-ja-mirepret-marreveshjen-e-arritur-mes-kosoves-dhe-serbise-nje-hap-kyc-drejt-anetaresimit-ne-be%2F