22/02/2024

Zbatimi i politikave për reduktimin e kripës në ushqim mund të shpëtojë rreth 7 milionë jetë globalisht deri në vitin 2030. Por vetëm 5% e shteteve anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë kanë politika të detyrueshme dhe gjithëpërfshirëse të reduktimit të natriumit, dhe Italia nuk është ndër këto.

Kjo nënvizohet nga “Raporti i parë global i OBSH-së për reduktimin e marrjes së natriumit”, i cili paralajmëron: “Bota është jashtë rrugës për të arritur qëllimin global për të reduktuar marrjen e natriumit me 30% deri në vitin 2025”.