Takimi me Yuri Kim, Alibeaj: Diskutuam për shqetësimet e opozitës lidhur me zgjedhjet vendore

Kreu i Komanduar i Partisë Demokratike ka ndarë detaje nga takimi i kësaj të mërkure me ambasadoren amerikane Yuri Kim. Alibeaj tregon se në fokus të diskutimeve me ambasadoren ishin zgjedhjet e 14 majit. Ai shkruan se diskutoi me të shqetësimet për mbarëvajtjen e këtij procesi, duke përfshirë pastërtinë e kandidatëve dhe përfshirjen e medias në fushatë elektorale.

“GJATË NJË TAKIMI TË FRYTSHËM DHE MIQËSOR ME AMBASADOREN E SHBA NË TIRANË PREKEM TEMAT QË LIDHEN ME ZHVILLIMET MË TË FUNDIT NË VEND PËR T’U NDALUR MË GJATË TEK ATO TË ZGJEDHJEVE VENDORE TË 14 MAJIT.

DISKUTUAM PËR REKOMANDIMET E ODIHR, SHQETËSIMET MBI PËRDORIMIN E ADMINISTRATËS DHE PASTËRTINË E KANDIDATËVE. SHQETËSIME KËTO TË NGRITURA DHE MË PARË NGA OPOZITA DHE QË KANË SHOQËRUAR PROBLEMATIKËN E PROCESEVE TË FUNDIT ZGJEDHORE NË SHQIPËRI”, SHKRUAN ALIBEAJ.

Kreu i komanduar i PD shton se garantoi ambasadoren amerikane për gatishmërinë që PD ka në zbatimin e rekomandimeve të parashikuara nga ODIHR.

“NË EMËR TË PD GARANTOVA AMBASADOREN E SHBA PËR VULLNETIN E MIRË TONIN PËR T’U PËRFAQËSUAR DENJËSISHT NË KËTO ZGJEDHJE DUKE ZBATUAR REKOMANDIMET E ODIHR, DUKE NDARË ME TË SHQETESIME TË NDRYSHME PËRFSHIRË DHE ROLIN E MEDIAS, PARA DHE GJATË FUSHATËS ELEKTORALE.

NË FUND TË BISEDËS E FALENDEROVA PËR MBËSHTETJEN E VAZHDUESHME QË SHBA I KANË DHËNË SHQIPËRISË DHE SHQIPTARËVE NË RRUGËTIMIN E GJATË DHE TË VËSHTIRË TË ZHVILLIMEVE DEMOKRATIKE”, PËRFUNDON ALIBEAJ.

Këtë të mërkurë ambasadorja Yuri Kim zhvilloi takime me krerët e partive më të mëdha në vend. Dita e saj nisi me një vizitë në selinë rozë, ku u prit nga Sekretari i Përgjithshëm i PS, Damian Gjinknuri. Ky i fundit konfirmoi se në qendër të diskutimeve ishte beteja e radhës elektorale, ajo e zgjedhjeve vendore të 14 majit.

Share post: