PDK-ja e dërgon në Kushtetuese Projektligjin për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme

Partia Demokratike e Kosovës e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese Projektligjin për Byronë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme.

Këtë për portalin rtv21.tv e konfirmoi koordinatori i Departamentit për Drejtësi në kuadër të Kabinetin e Qeverisjes së Mirë në PDK, Përparim Gruda.

Kuvendi i Kosovës më 9 shkurt 2023 e miratoi në lexim të dytë Projektligjin për Byronë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme

Afati për dorëzimin e kërkesës në Kushtetuese, sipas Nenit 113.5 të Kushtetutës së Kosovës, parashtrohet brenda një afati prej tetë ditësh nga dita e miratimit të ligjit ose vendimit të caktuar. Dita e fundit ka qenë dje e hënë (20 shkurt) dhe është shfrytëzuar nga PDK për të iu drejtuar Kushtetuese.

Share post: