22/02/2024


“Serbët humbën mundësinë për çlirim nga regjimi i Beogradit”.

Jakub Bielamowicz, analist i Evropës Juglindore dhe Ballkanit Perëndimor në Institutin e Evropës së Re, ka shkruar se Kosova duhet përgëzuar që ka siguruar një proces të qetë votimi pavarësisht armiqësisë ekstreme nga përfaqësuesit e Beogradit.

“Pjesëmarrja e ulët është rezultat i drejtpërdrejtë i mjedisit armiqësor dhe frikësimit ndaj serbëve të Kosovës të cilët nuk duan të përdoren më si futboll politik nga Serbia. Një mundësi e humbur për ta për t’u çliruar nga strukturat kriminale lokale të kontrolluara nga regjimi në Beograd”, ka shkruar ai në Twitter.

Sipas tij tani Komunat e Kosovës me shumicë serbe në veri do të qeverisen nga shqiptarët.