Kosova pritet që nesër të jetë zyrtarisht në agjendën e KiE për aplikimin për anëtarësim

Të hënën e 24 prillit, Kosova pritet që zyrtarisht të jetë në agjendën e Këshillit të Evropës(KiE).

Kosova ka aplikuar për anëtarësim në KiE vitin e kaluar, por në bazë të planit evropian, për të cilin janë pajtuar Kosova dhe Serbia në Ohër shteti i serb nuk ka të drejtë ta pengojë shtetin kosovar për tu integruar nëpër organizata ndërkombëtare.

Ndërsa kjo marrëveshje është për t’i normalizuar raportet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Share post: