Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë mbrëmë se anëtarët e Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), për të mirën e vendit, do duhej të dorëhiqeshin vullnetarisht.

Për Haxhiun, kjo di të ishte më e mira e mundshme. Por, u shpreh se nuk ka përditshmëri për diçka të tillë, ndonëse “ka parë se tek disa ekziston ky vullnet, por jo në tërësinë e tij”.

“Ndoshta, qytetarët me këtë do ta kishin vlerësu ndryshe sistemin prokurorial, që po ka vullnet me pas reformë në sistemin e drejtësisë”, tha ajo në një intervistë për KTV-në.

Haxhiu po ashtu tha se një nga zotimet e Qeverisë Kurti ka qenë vettingu dhe reformat në drejtësi, e të cilat siç tha ajo, po jetësohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *