Një studim i ri ka zbuluar se femrat të cilat ngrihen në detyrë në punë kanë më shumë shanse që të divorcohen. Hulumtimi i ri ka zbuluar se suksesi profesional nuk është gjithmonë i mirë për jetën e çifteve.

Sipas hulumtuesve suedezë, femrat të cilat fitonin më pak se partnerët e tyre (ose nuk fitonin asgjë) në shumicën e rasteve vendosin të ndahen, nëse karriera e tyre bëhet e suksesshme papritur.

Ole Folk, shkencëtar në Universitetin Upsala dhe Joana Rikne ekonomiste në Universitetin e Stokholmit, kanë analizuar të dhënat e femrave nga regjistri suedez i punëve para dhe pas ngritjes në detyrë.

Ata zbuluan se një femër e cila shkëlqen në profesionin e saj, ka 7% më pak shanse të qëndrojë në një martesë pas tre viteve në punën e re. E njëjta gjë nuk ndodh tek meshkujt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *