A e dini se cilat janë shenjat që tregojnë se dashuria në lidhjen tuaj ka marrë fund?

A dini si ta dalloni kur është koha për t’i dhënë fund një lidhjeje dPsikologu mjekoligjor dhe klinik Dr. Justin D’Arienzo ndan pesë shenja se dashuria ka marrë fund dhe është koha për t’u ndarë. Nëse keni qenë në një lidhje për një kohë të gjatë, ndonjëherë është e vështirë të shihet se kur është koha e duhur për t’u larguar, veçanërisht nëse keni vënë shumë përpjekje, kohë dhe emocione në këtë lidhje. Megjithatë, qëndrimi në një marrëdhënie pa dashuri është alternativa më e keqe – mund t’ju bëjë më shumë dëm sesa mirë në planin afatgjatë.

Pra, si e dini nëse thjesht po kaloni një problem të përafërt – apo nëse me të vërtetë ka mbaruar? Psikologu D’Arienzo tregon pesë shenja që mund të tregojnë se marrëdhënia juaj ka përfunduar. Pra, nëse e gjeni veten në një nga thëniet e mëposhtme, mund të jetë koha për t’u ndarë.

Ju nuk jeni më të interesuar për intimitetin fizik dhe emocional – Intimiteti emocional është themeli i çdo marrëdhënieje. Pra, nëse nuk keni më dëshirë të ndani trishtimin, gëzimin ose frikën me partnerin tuaj – ky është një alarm me zë të lartë për fundin.

Më mirë do të qëndroni vetëm sesa me partnerin – Imagjinoni që keni një ditë pushimi, pa plane apo angazhime. Si do të dëshironit ta përdorni? Do të shkonit diku me partnerin tuaj, do ta kalonit mbrëmjen duke u relaksuar para televizorit apo në një festë apo do të vendosnit ta përjashtonit nga ato plane? Nëse nuk doni ta ndani më kohën tuaj të lirë me të, është gjithashtu një shenjë paralajmëruese.

Ju e përfundoni çdo bisedë me një argument – Nëse çdo ndërveprim, sado i padëmshëm, të çon në një debat, kjo nuk është një shenjë e mirë. Dr. D’Arienzo thotë se duhet të jeni të vetëdijshëm se grindja është normale në marrëdhënie, por jo gjithmonë kur jeni duke folur.

Ju gjykoni gjithçka që bën partneri juaj – Ju acarojnë edhe gjërat më të vogla që bën partneri juaj? Ndoshta diçka po ju shqetëson tani që nuk e keni vënë re më parë, ndoshta tani e fajësoni atë për disa gjëra që nuk ju shqetësonin fare më parë? Ky reagim mund të jetë një shenjë se është koha për t’u ndarë.

Nuk kujdeseni më për partnerin tuaj – Nëse vëreni se keni humbur interesin për partnerin tuaj, nuk jeni të interesuar për atë që ai bën, si funksionon gjatë ditës, me njerëzit e afërt apo miqtë, ndoshta nuk jeni aq të interesuar sa ju. dikur ishin. Kjo është një shenjë se marrëdhënia juaj ka marrë fund.ashurie? Këto disa këshilla mund t’ju ndihmojnë me këtë.

Share post: