13/07/2024

Oleh dhe Mykyta Khomyuk u vranë në betejën për Bakhmut, ka thënë ministria e mbrojtjes e Ukrainës.

Të dy burrat i ishin bashkuar ushtrisë së Ukrainës menjëherë pas fillimit të pushtimit.

Luftimet më të ashpra në luftë aktualisht janë rreth qytetit lindor të Bakhmut, i cili ka qenë një objektiv kryesor për Rusinë që nga vera e kaluar.

Të dyja palët kanë pësuar humbje të mëdha këtu.