Cila pjesë e ditës është ideale për stërvitje?

Sigurisht, mendimet janë të ndara. Lara Carlson nga Universiteti i New England thotë se shumë kërkime mbështesin ushtrimet në mëngjes.
“Ka hulumtime që tregojnë se “njerëzit e tipit të mëngjesit” kanë presion më të ulët të gjakut gjatë ditës dhe flenë më mirë gjatë natës”, thotë profesor Carlson.
“Njerëzit që ushtrojnë në mëngjes kanë më shumë gjasa t’i përmbahen regjimit të tyre të stërvitjes në planin afatgjatë,” shton Stephen Ball, një profesor në Universitetin e Miçiganit.
“Shumë njerëz mendojnë se kanë nevojë për një gjumë të mirë në mënyrë që të zgjohen të pushuar dhe të gatshëm për të ushtruar. Kjo vetëm zvarritet. Filloni të ushtroni në mëngjes edhe pse nuk jeni të përgjumur. Në këtë mënyrë ju do të lodhni trupin tuaj dhe do të shkoni në shtrat më herët gjatë natës”, këshillon Sarah Sellers, një instruktore që fillon stërvitjen në 4 të mëngjesit.
Nga ana tjetër, studime të tjera tregojnë se është më mirë të ushtroheni pasdite. Journal Of Sports Science publikoi një tekst në të cilin thotë se njerëzit që ushtrojnë mes orës 16 dhe 20 kanë më shumë forcë në krahasim me njerëzit që ushtrojnë në periudha të tjera të ditës.
“Kam më shumë gjasa të bëj zgjedhje të shëndetshme si të pi ujë dhe të ushtrohem në vend që të pushoj para televizorit me një gotë verë,” thotë Jennifer Indig, e cila stërvitet menjëherë pas punës, pastaj bën dush dhe ka energji për të luajtur me të. fëmijët.
Përfundimi i shkencëtarëve dhe instruktorëve është: stërvituni kur keni kohë dhe sipas bioritmit tuaj personal. Gjëja më e rëndësishme është të mos humbisni stërvitjen.

Share post: