Cilat janë shanset për t’u divorcuar në varësi të moshës që jeni martuar

Gjithnjë e më shpesh dëgjojmë për divorce të reja të miqve, të njohurve dhe të afërmve tanë dhe e vërteta është se vitet e fundit ato janë shtuar shumë, sado e mirë të ishte martesa.

Shpesh mund të pyesni veten pse një çift vendos të zgjidhë martesën e tyre, por gjithashtu e dini se përgjigjja nuk mund të jetë e thjeshtë dhe se çdo rast është i ndryshëm.

Për çiftet e tjera do të betoheni se divorci është afër jush dhe për të tjerët ju keni rënë nga retë.

A keni menduar ndonjëherë se çfarë roli luan mosha në një divorc?

Një ekip kërkimor nga Universiteti i Jutës në SHBA na jep përgjigje në lidhje me sa shanse ka një çift për të përfunduar me një avokat, sipas moshës që ishin kur u martuan.

Sipas këtij hulumtimi, pra, çiftet që u martuan në moshë të re kanë shanse të rritura për divorc, krahasuar me të tjerët që e hodhën hapin pak më vonë. Në një fat më të mirë se të tjerët, janë çiftet që martohen rreth moshës 31-vjeçare dhe duket se ekziston raporti i artë.

Në të kundërt, hulumtimi tregoi se një martesë deri në moshën 32-vjeçare ka 11% mundësi për të përfunduar në divorc, ndërsa çdo vit shtesë shton 5% probabilitetit.

Ne, nga ana tjetër, themi se kur dhe vetëm kur të ndjeni se keni gjetur partnerin e duhur të jetës, atë me të cilin do të mund të jetoni vitet më të lumtura të jetës suaj, duhet të merrni vendimin për ta marrë këtë. hap i madh.

Cilado qoftë mosha, pavarësisht nga shanset./abcnews.al

Share post: