Përmbytje në Shkodër, 1400 hektarë tokë dhe 15 shtëpi në ujë

15 shtëpi janë në ujë në Obot të Shkodrës, pas reshjeve të dendura të shiut të ditëve të fundit.

Aktualisht janë 1,400 hektarë tokë e përmbytur, ndërsa ujësjellësi Oblika 1 është jashtë funksionit.

Rruga e Obotit ka prezencë uji 65 centimetër, ka rënie me 15 cm me orën 18.00 të një dite më parë, raporton Top Channel.

Në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit , rruga Shirq-Darragjat ka prezencë uji në rrugë 30 cm, për momentin rruga është e pakalueshme me mjete, edhe pse ka rënie të nivelit prej 40 cm.

Niveli i lumit Drin shënon kuotën 5.85, ka rënie me 45 cm, në krahasim me një ditë më parë, ndërsa kuota maksimale është 7.50 metër.

Niveli i Liqenit shënon 8.40 m, ndërsa ka rënie prej 10 cm, në krahasim me një ditë më parë, ndërsa kuota maksimale është 8.70 m.

Share post: