Jusuf Buxhovi sot ka qenë mysafir në emisionin e mëngjesit në RTK, ku ka folur për rëndësinë e pranimit të tij në Asociacionin Amerikan të Historianëve që u bë e ditur javën e kaluar.

Sipas Buxhovit, me anëtarësimin në të, do të mundet më lehtë t’u jepet përgjigje gënjeshtrave të historiografisë serbe për shumë ngjarje, e sidomos për çështjet që kanë të bëjnë me Kosovën dhe shqiptarët. Ky asociacion, sqaroi Buxhovi organizon shumë simpoziume, me të cilat janë të lidhura s institucione të larta amerikane, dhe tashmë i janë kërkuar dy punime shkencore për gjashtë muajt e parë.

Tema e parë që ka marrë përsipër historiani kosovar janë gënjeshtrat rreth të ashtuquajturit Shtet Mesjetar Serb, i cili nuk ka ekzistuar dhe që po i bëhet barrë edhe politikës, kosovare, rajonale e botërore dhe tema e dytë, është për gënjeshtrat e Kishës Ortodokse Serbe rreth pronësisë së saj dhe krishterizmit ortodoks në Kosovë, probleme me të cilat Kosova po ballafaqohet edhe nga pakoja e Ahtisarit, me të cilën pronësia e krishterizmit i është dhënë kësaj kishe, gjë që nuk do të kalojë pa pasoja.

Intervista e Jusuf Buxhovit në këtë link:watch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *