Pasojat negative të çajrave bimorë për dobësim

Gastroenterologët thonë se çaji bimor për humbje peshe mund të ndikojë negativisht në funksionimin e veshkave dhe zorrëve, sepse produkti është pjesë e shtesave dietike me ekstrakte diuretike dhe laksative.

Efekti i barnave të tilla funksionon pa probleme për sa kohë që ato merren. Pas kësaj kilogramët e humbur kthehen përsëri.

Efektet anësore serioze mund të ndodhin në formën e dëmtimit të veshkave, çekuilibrit të elektroliteve dhe mosfunksionimit të zorrëve. Një nga rreziqet e çajeve bimore është se ato nuk kalojnë kontrollin e duhur të certifikuar dhe mund të përmbajnë substanca të rrezikshme në doza të larta si diuretikët, sibutramina, etj.
Humbja e peshës pa dëmtuar shëndetin mund të arrihet me agjërim, një dietë të ekuilibruar dhe stërvitje. Nutricionistët, pas agjërimit rekomandojnë kthimin në dietë, duke filluar me ushqime me pak yndyrë dhe proteina lehtësisht të tretshme.

Gjatë agjërimit, sistemet tona enzimatike, veçanërisht pankreasi dhe zorrët, shkëputën nga proteinat dhe yndyrat. Prandaj është e rrezikshme të ktheheni papritur në ushqimin e zakonshëm. Dietologët theksojnë gjithashtu se ata që kanë agjëruar nuk duhet të hanë menjëherë një numër të madh produktesh, sepse kjo mund të çojë në pasoja të pakëndshme.

Përgatitja e një filxhani çaji duket gjëja më e thjeshtë në botë por edhe ai ka sekretet e tij. Shumica prej nesh bëjnë disa lëvizje kur nuk duhet dhe ia largojmë shijen duke e bërë më të hidhur, ndërkohë që ia pakësojmë edhe lëndët ushqyese.

Top Channel

Share post: