Shkup, 14 prill – Për presidentin e vendit Stevo Pendrovski është e pranueshme që të hiqet definicioni 20% për gjuhën shqipe nga Kushtetuta. Gjatë një ligjërate me studentët e UEJL-së ai tha do të ishte i pari që do e përkrahte një gjë të tillë, duke shtruar madje edhe pyetjen se pse duhet që identiteti i një etnie të fshihet pas numrave?!

“E kam thënë shumë herë. Mendoj se e kam thënë këtë dy ose tre vjet më parë. Nuk më shqetëson fare, do të isha i pari që do ta mbështesja sepse mendoj se është një gjë normale e natyrshme. Pse identitetin e pacenueshëm dhe të qartë për të gjithë, të një etnie, duhet ta fshehim pas numrave?”, tha Stevo Pendarovski, president i RMV-së.

watch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *