Zelensky feston shkëmbimin e të burgosurve

Në fjalimin e tij të natës të hënën, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky festoi lirimin e disa të burgosurve ukrainas të luftës, duke u zotuar të “kthejë të gjithë”.

Rusia dhe Ukraina shkëmbyen më shumë se 200 të burgosur në shkëmbimin e tyre të fundit, me 80 burra dhe 20 gra që u kthyen në Ukrainë.

“Këto janë njëqind familje që morën gëzim të vërtetë në prag të Pashkëve. Dhe, sigurisht, ne vazhdojmë të punojmë për të kthyer të gjithë njerëzit tanë nga robëria ruse,” tha Zelensky. “Ne i kujtojmë të gjithë! Dhe ne do t’i kthejmë të gjithë!”

Përpjekjet diplomatike: Ai gjithashtu nënvizoi përpjekjet e vazhdueshme të politikës së jashtme dhe diplomacisë; të hënën, ai takoi sipërmarrësin e shquar britanik Richard Branson, foli me kryeministrin grek dhe arriti një marrëveshje me kryeministrin irakian.

Zelensky shtoi se Gjermania vazhdon të ofrojë ndihmë mbrojtëse, duke përfshirë automjete të blinduara, municione, ilaçe dhe më shumë.

Rritja e aftësive mbrojtëse të Ukrainës “mbron të gjithë në vendet partnere, të gjithë në Evropë, të gjithë në botë,” shtoi ai.

“Termi “humbje” duhet të bëhet një shoqërues i termit “agresor” dhe është vetëm fitorja e Ukrainës që do ta sigurojë këtë,” tha Zelensky.

Share post: