Joe Biden planifikon të kandidojë për zgjedhjet presidenciale në SHBA në vitin 2024 , por “nuk jam gati ta shpall akoma”.

Kështu deklaroi presidenti amerikan gjatë një eventi në Shtëpinë e Bardhë.
Megjithatë, presidenti pritet të shpallë kandidaturën e tij për zgjedhjet presidenciale në verë ose në fillim të vjeshtës.
Sondazhi i fundit jo shumë emocionues për qiramarrësin e Shtëpisë së Bardhë- Megjithatë, duket se një sondazh i fundit nuk ka dhënë rezultate pozitive për presidentin aktual të Shteteve të Bashkuara. Sipas Washington Post dhe ABC, pothuajse 60% e demokratëve nuk e duan kandidaturën e Biden në vitin 2024. Për më tepër, përsëri sipas sondazhit, 62% e amerikanëve do të ishin “të pakënaqur” ose “të zemëruar nëse udhëheqësi aktual i SHBA-së do të ngjitej në Shtëpia e Bardhë për një mandat të dytë, ndërsa 36 nga njëqind të anketuar do të ishin “entuziastë” ose “të kënaqur” me rizgjedhjen Nëse rizgjedhet, Biden do të përfundonte një mandat të dytë në moshën 86-vjeçare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *