Sulmet kibernetike ndaj Maqedonisë janë bërë për shkak të ndoihmës që shteti ynë ia ka dhënë shtetit ukrainas në luftën për mbrojtje të territorit dhe qytwtarëve të saj, ndaj agresionit rus.

Kështu u shpreh mes tjerash zëvendësministri i Mbrojtjes, Tiron Jajaga në emisionin “Klan Debat”.

Sipas Jajagës, në radhë janë 7 donacione të ndryshme nga Maqedonia e Veriut për Ukrainën.

“Në bazë të numrit të popullatës, RMV është ndër 5 shtetet e para si kontribues më të mëdhenj në ndihmë të Ukrainës dhe kjo çmohet jashtëzakonisht shumë nga të gjitha anëtarët e NATO-s”, tha Jajaga.

Jajaga foli edhe për strukturat pro-ruese në Maqedoni, ku tha se edhe rajoni, por edhe Maqedoni e Veriut janë të prekura nga strukturat “pro-ruse” që operojnë për interesa të Rusisë.

Sipas tij, këta struktura janë duke u luftuar nga ana e MB-së dhe organeve tjera të sigurisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *