Analisti ekspert i CryptoQuant, Dan Lim, parashikoi zhvillime të mëtejshme mbi kursin e këmbimit të kriptomonedhës Bitcoin (BTC) kundrejt dollarit amerikan. Ai shikoi modelin e humbjes së parealizuar dhe vuri në dukje ndarjen e zonës së blerjes.

Sipas tregtarit, këta tregues janë shumë të rëndësishëm për të kuptuar se çfarë do të ndodhë më pas. Ai shpjegoi se humbjet e parealizuara janë të dhëna në zinxhir që tregojnë se sa ofertues po humbasin para në një moment të caktuar.

Në një treg bear, ky tregues rritet ndërsa i afrohet fundit të çmimit. Ndërsa vëllimi i tregut të kriptove rritet, majat dhe nivelet e ulëta të çmimit të bitcoin bëhen më të vogla me kalimin e kohës. Lim shpjegoi se në këtë mënyrë edhe pjesa e sipërme e këtij modeli “bëhej” më e ulët me çdo cikël të ri.

Specialisti studioi me kujdes situatën në fillim të vitit 2023. Ai doli në përfundimin se në ciklin aktual, humbjet e parealizuara arritën kulmin gjatë falimentimit të bursës FTX në nëntor 2022. Deri më tani, ato “kanë dalë nga zona e blerjes për shkak të tubimi i fundit i fortë i BTC.” Gjasat që çmimi i bitcoin të përditësojë nivelin e tij të ulët është ulur.

Që nga ora 09:30 GMT më 22 mars 2023, bitcoin po tregtohej me një çmim mesatar prej 28,241 dollarë. Kapitalizimi i tregut i aktivit virtual ishte 545.02 miliardë dollarë. Kjo shifër është rritur me 1.95% gjatë 24 orëve të fundit.

Gjatë 7 ditëve të fundit, norma e arit dixhital është shtuar tashmë 13.73%. Pjesëmarrësit e tregut përfunduan transaksionet me një monedhë virtuale për një total prej 34.46 miliardë dollarë. Kjo vlerë ka humbur 16.65% krahasuar me ditën e djeshme.

/SCAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *