Kryeministri i Kosovës Albin Kurti po ashtu foli pas përfundimit të takimeve të sotme në Ohër.

Ai e pranoi se është arritur një pajtim publik për aneksin, ndërsa denoncoi palën tjetër, Serbinë, që nuk hodhi nënshkrimin.

“Më vjen keq për brengosjen që mund ta kenë përjetuar (qytetarët) gjatë kësaj dite maratonike. Kemi arritur pajtim publik për një aneks që do të udhëzojë zbatimin e marrëveshjes bazë. Pala tjetër po i ikë nënshkrimit të marrëveshjes… tash edhe me aneks. I takon Bashkimit Evropian që ta gjejë mekanizmin për ta bërë statusin e kësaj marrëveshjeje ligjërisht të obligueshme. Sa i përket Aneksit, ai do të publikohet në portalin e BE-së dhe aty do ta kuptoni edhe çka ka edhe çka s’ka.” – u shpreh kryeministri i vendit.

Më pas, ai nisi të fliste në gjuhën angleze duke i thënë të njëjtat fjalë si në shqip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *