18/07/2024

Një avokat në Las Vegas është gjobitur me 335 mijë dollarë pasi kërkoi nga gjykatat amerikane që të detyronin Cristiano Ronaldon të paguante miliona dollarë, më shumë se 375 mijë dollarë që ai i pagoi një gruaje nga Nevada, e cila pretendoi se ylli portugez e përdhunoi në Las Vegas në vitin 2009.

“Unë konstatoj se Ronaldo nuk do të kishte kryer shumicën e tarifave dhe kostove që ai shpenzoi për këtë çështje gjyqësore, por për keqbesim të avokatit të paditësit”, tha gjyqtarja e Las Vegasit Jennifer Dorsey në një vendim prej 18 faqesh.

Gjykatësi gjeti avokatin e paditëses Kathryn Mayorga, Leslie Mark Stovall, personalisht përgjegjës për pagesën e avokatëve të Ronaldos, të udhëhequr nga Peter Christensen dhe Kendely.

Në një rast të ngjashëm, një gjyqtar i gjykatës së Nevadas, i cili pothuajse lëshoi dokumente të vulosura dhe të mbajtura për një kohë të gjatë gabimisht në gusht, hodhi poshtë ofertën e Stovall për një urdhër gjykate për të zhbllokuar dokumente kritike, duke përfshirë një raport të policisë së Las Vegas në lidhje me ankesën për përdhunim të Mayorga.