14/07/2024

Në takimin e sotëm më qytetarë në fshatin Jegunovc, i pari i Diplomacisë së vendit, Bujar Osmani ka veçuar rezistencën e BDI-së dhe Ali Ahmetit kundër atyre që kanë punuar për ta devijuar kursin euroatlantik të Maqedonisë se Veriut.

“Arsyeja pse vendi nuk devijon edhe përkundër tentimeve të ndryshme për t’ia ndërruar kahjen politike vendit është Ali Ahmeti. Prandaj është fushata kundër BDI-së”- tha ministri Osmani.

Shefi i Diplomacisë është decid kur thotë: Fytyrën shtetit mund të ia lajnë vetëm dy duar, një e NATO-s, që e garanton sigurinë dhe një e BE-së që e garanton progresin dhe zhvillimin ekonomik.

Bujar Osmani përgjatë vitit 2023 do të jetë kryesues i OSBE-së. Rol ky që i jep peshë vendit në skenën politike ndërkombëtare.