17/07/2024

Në Brazil ndodhi një lindje ndryshe nga të tjerat, bebeja peshon 7.3 kg dhe është 59 cm i gjat.

Nëna Cleidiane dos Santos, 27 vjeçe, lindi djalin Angerson me prerje cezariane të mërkurën më 18 janar në Spitalin Padre Colombo në Parintins, shteti Amazonas.

Zonja Santos ishte në spital për një konsultë rutinë, por mjekët e kuptuan se foshnja e palindur ishte shumë i madhe për ta mbajtur për një periudhë të plotë

Angerson, i cili po mbahet në një inkubator në një gjendje të qëndrueshme, besohet të jetë foshnja më e madhe e lindur në shtetin Amazonas me gjatësi 59 cm.

Mësohet se si nëna ashtu edhe fëmija janë në gjendje të mirë shëndetësore.

Fëmija vendos një rekord të ri në shtet, para 12 viteve në vitin 2011 lindi një djalë që peshonte 13 kilogramë dhe ishte 55 cm i gjatë.

Angerson për pak humbi rekordin kombëtar të vendosur nga Ademilton dos Santos, i lindur në 200 peshonte 8 kg.

Ademilton lindi gjithashtu me prerje cezariane në Salvador në Brazilin verilindor.

Mjekët thanë se madhësia e tij ishte e lidhur me gjendjen e diabetit të nënës së tij.

Foshnja më e madhe e lindur ndonjëherë natyrshëm ishte Anna Bates në Itali në vitin 1955, me peshë 10.2 kg.

Spitali Padre Colombo po mbledh fonde për rroba të reja për Angerson pasi ai asgjë e blerë nga prindërit e tij nuk i bënë. Ata po kërkojnë rroba të përshtatshme për fëmijët 9 muajsh ose deri në një vit për të porsalindurin.