17/07/2024

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti i shoqëruar nga kryeparlamentari z. Talat Xhaferi, zëvendëskryeministri i parë z. Artan Grubi, ministra, zëvendësministra, deputet, drejtor dhe zëvendësdrejtor si dhe bashkëpunëtorë të tjerë, sonte ka vazhduar takimet me qytetarë dhe aktivist partiak nga qyteti i Tetovës, përkatësisht nga këshillat vendor Reçicë e Madhe, Reçicë e Vogël 1 dhe 2, Teqe, Bregu i Diellit dhe Jashtë Vardarit.

Janë tre aspekte që sonte dua ti veçoj dhe që janë të shkruata në të gjitha programet e BDI-së. E para është vizioni, e dyta vendosmëria dhe e treta transformimet, pika që karakterizojnë Bashkimin Demokratik për Integrim. Vizinë i BDI-së është perspektiva për të menduar dhe vepruar. Vendosmëria ka të bëjë me përgjegjësi. Ne jemi mësuar të marrim përgjëgjësi dhe të mos e keqpërdorim atë. Ndërsa e treta, transformim kërkon të transformosh shoqërinë dhe të vetë-transformohesh. Pra, cili subjekt tjetër politik ka arritur ti ruaj këto aspekte transformuese më shumë se sa BDI? Ideja që kanë bartë me gjenerata, është mishëruar sot në kryetarin tonë z. Ali Ahmeti. Kryetari çdo mëngjës që dëgjohemi të gjithëvë në thotë të njejtën porosi: “Përgjegjësi, sinqeritet dhe përkushtim në punët që keni marrë”, sqaroi ministri Besimi.