Mjalti me kanellë është një recetë e lashtë që ka shumë përfitime për organizmin.
Mjalti dhe kanella janë dy produkte të kuzhinës që janë të njohura për vetitë e tyre mjekuese dhe ushqyese. Mjalti është i fuqishëm kundër inflamacionit dhe alergjive, ndërsa kanella është e pasur me antioksidantë që shmangin sëmundjet dhe pakëson rrezikun e sëmundjeve të zemrës.
Sipas studimit, në një faqe interneti që ofron lajme dhe këshilla për bujqësinë, blegtorinë, mjedisin dhe ushqimin, kombinimi i kanellës dhe mjaltit ofron shumë përfitime për organizmin. Të dyja përmirësojnë tretjen, luftojnë fryrjen, plogështinë, dhimbjet e kyçeve, rënien e flokëve, infeksionet e lëkurës, aknet, ftohjet dhe prishjen e dhëmbëve.
Mjalti me kanellë gjithashtu ndihmon në uljen e kolesterolit, humbjen e peshës dhe përmirëson shëndetin e zemrës.
Një mënyrë shumë e thjeshtë për ta përdorur këtë kombinim në baza ditore është përgatitja e një veze me mjaltë dhe kanellë. Pini gjysmën e filxhanit në mëngjes dhe pjesën tjetër në mbrëmje.
Kjo do t’ju ndihmojë të keni një gjumë të qetë dhe të patrazuar, të rrisë sistemin tuaj imunitar dhe të ndihmojë trupin tuaj të luftojë bakteret dhe mykun. (politiko.mk)