17/07/2024


Tabela e Serie A është transformuar plotësisht pas vendimit që i rikthen Juventusit 15 pikët, duke i vendosur bardhezinjtë në vendin e tretë dhe duke i shtyrë Milanin dhe Interin nga zona e Ligës së Kampionëve.

Siç pritej, Collegio di Garanzia sot pranoi se nuk kishte qartësi të mjaftueshme në arsyetimin e dhënë nga Gjykata Federale e Apelit mbi dënimin prej 15 pikësh për rritjen artificiale të tarifave të transferimeve për të rritur fitimet kapitale.

Çështja është shtyrë përsëri në Gjykatën Federale të Apelit, që do të thotë se do të jetë hera e tretë që këtij paneli të veçantë i duhet të vendosë për situatën, pasi fillimisht i ka pastruar të gjitha akuzat në prill 2022 dhe më pas i ka shkaktuar dënime të rënda Juventusit në janar 2023.

Vendimi ka një efekt të menjëhershëm në renditje, pasi për momentin Juventusit iu janë rikthyer 15 pikët dhe tani katapultohet nga 44 pikë në vendin e tetë, në 59 pikë dhe në vendin e tretë.

Napoli me 75 është lider, ndërsa Lazio me 61 mbeten në vendin e dytë. Roma me 56 pikë ra në vendin e katërt.

Më e rëndësishmja, Milani me 53 pikë dhe Interi 51 pikë largohen plotësisht nga vendet e Ligës së Kampionëve.

Atalanta është më prapa në atë garë me 49 pikë.