SHBA-ja dhe Meksika kanë njoftuar synimet e tyre për të bashkëorganizuar Kupën e Botës për Femra 2027.

Të dy federatat janë bashkuar për të paraqitur një ofertë për të rikthyer Kupën e Botës për Femra në Amerikën e Veriut, me SHBA-të që e kishin organizuar turneun më parë në 1999 dhe 2003. Ndërkohë, Meksika nuk ka organizuar kurrë një Kupë Botërore për femra, megjithëse rritja e fundit e Ligës MX Femenil ka çuar në një rritje të interesit për lojën e femrave.

Të dy vendet, bashkë me Kanadanë, gjithashtu do të organizojnë Kupën e Botës për meshkuj në vitin 2026. Nëse një turne i dytë botëror i futbollit vjen në Amerikën e Veriut, do të çonte më tej nocionin që është dekada më e rëndësishme për sportin në rajon deri më sot, shkruan Goal, përcjell Klankosova.tv.

FIFA kishte caktuar datën 19 prill që shoqatat anëtare të shprehin interesin e tyre, ndërsa 19 maji është afati i fundit për dorëzimin e marrëveshjes së ofertave. Pritësve të mundshëm u kërkohet më pas të dorëzojnë ofertat zyrtare më 8 dhjetor 2023. Në shkurt 2024, FIFA do të fillojë inspektimet në terren përpara se të publikojë Raportin e tyre të Vlerësimit të Ofertës në maj 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *