“Synimi ynë strategjik – agjenda dhe perspektiva evropiane më në fund është në dorën tonë dhe nuk duhet ta neglizhojmë”, tha nënkryetarja e LSDM-së, Sanja Llukarevska në intervistë për Kanal5.

“Nuk kemi alternativë tjetër përveç ndryshimeve kushtetuese. Ata janë detyrimi ynë për të ecur përpara në rrugën evropiane. Nuk është perspektivë vetëm e LSDM-së, vetëm e kësaj Qeverie, por duhet të jetë emëruesi i përbashkët i të gjithëve. Argumentet dhe dialogu politik duhet të na çojnë përpara drejt realizimit të kësaj çështjeje kyçe për vendin”, tha Llukarevska.

Ajo theksoi se patriotizmi i rremë nuk të çon askund dhe se teoritë e bullgarizimit, asimilimit dhe lajmeve të tjera të rreme janë dëshmuar të jenë të pasakta.

“Si e mbështet opozita rrugën europiane? Me bllokada në Kuvend?”, pyeti Llukarevska.

Ajo pret që 120 deputetë të mbështesin ndryshimet kushtetuese.

“Cili është ndryshimi tani që VMRO-DPMNE voton për amendamentet kushtetuese, pastaj zgjedhjet, apo nëse bëhen zgjedhjet dhe pastaj votohet për amendamentet kushtetuese, siç thuhet se Mickoski ka folur në ambasada”, tha Llukarevska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *