Bekteshi: Tre kompanitë që mbulojnë 70% të tregut në Shkup kanë katër herë kosto më të ulët në sektorin e energjisë

Tre kompanitë më të mëdha që mbulojnë më shumë se 70% të tregut në qytete përdorin gaz natyror dhe pikërisht ato tre komopani nuk shpërndanë bukë në markete.

“Çmimi i gazit natyrorë që kanë marrë në nëntor ishte mbi 2000 euro për megavat orë ose mbi 2000 euro 1000 metër kub. Sot dhe jo vetëm sot, në 40 ditët e fudnti nuk ka cmim të gazit natyror në vendin tonë më shumë se 60 euro për megavat orë, ose kanë katër herë më të ulët koston për energjensa”.

Share post: