14/07/2024

Nëse i përkisni grupit të njerëzve që duan të dëgjojnë balada dhe këngë ndarjeje edhe pse jeni në një lidhje të lumtur, mos u shqetësoni. Kjo në fakt është një shenjë e mirë për shëndetin tuaj mendor.

Lidhja me përmbajtjen e trishtuar të ndarjes nuk pasqyron domosdoshmërisht se si ndihemi për marrëdhëniet tona aktuale romantike. Por edhe nëse nuk kemi të njëjtën histori si artisti i këngës, muzika mund të na ndihmojë të gjejmë veten në mënyra të tjera.

“Muzika mund të jetë një mjet i fuqishëm që na lejon të qasemi në emocionet tona. “Ndoshta duam të dëgjojmë muzikë të trishtuar për të ndjerë më thellë emocionet tona”, thotë terapistja e martesës dhe familjes Christine Lozano.

Ndonjëherë na duhet vetëm një klithmë e mirë. Këngët e ndarjes mund të na ndihmojnë të bëjmë një pushim nga jeta jonë e zënë dhe të marrim një çlirim shumë të nevojshëm nga mendimet negative.

“Njerëzit kënaqen duke qenë në gjendje të ndiejnë emocionet e tyre, veçanërisht kur është përmes një formati krijues. Ata mund të këndojnë së bashku me këngët, ndërsa instrumentet ofrojnë muzikën në sfond dhe kjo ju lejon të ndjeni emocionet tuaja”, tha terapisti Lozano.

Ajo theksoi se asnjë qenie njerëzore nuk ndjen vetëm një emocion në një orë, ditë, muaj apo vit. Prandaj, është e pashëndetshme të përpiqeni të shtypni ndjenjat tuaja. Muzika na lejon të njohim dhe ndjejmë emocionet tona, dhe ndryshimi i trishtuar i pushimit ofron një mënyrë të shëndetshme për t’u përfshirë me pikëllimin.

“Të dëgjosh balada dhe këngë të ndarjes edhe kur je në një marrëdhënie të mirë nuk është gjë e keqe. Këngët e ndarjes nuk kanë të bëjnë vetëm me marrëdhëniet e dashurisë. Në vend të kësaj, ata kanë të bëjnë me problemet me prindërit, me miqtë dhe flasin për thellësinë e ndryshimit, dhimbjen dhe shqetësimin. Të gjithë mund të lidhemi me këtë, pavarësisht nëse kemi kaluar ndonjëherë një ndarje apo jo”, shtoi Lozano.