2.129 gjoba për tejkalim të shpejtësisë

Tetovë, 9 mars – Në këto dy muaj e gjysmë të kaluara të këtij viti, në rajonin e Sektorit për Punë të Brendshme në Tetovë janë shqiptuar gjithsej 2129 dënime për shpejtësi të pa përshtatshme sipas kushteve të rrugës, gjegjësisht tejkalim shpejtësie. Numri më i madh i masave lidhur me tejkalimin e shpejtësisë maksimale të lejuar jashtë vendbanimit, përfshirë tejkalimin e 50 dhe 70 kilometrave në orë, më së shumti janë regjistruar në magjistralen Gostivar-Tetovë-Shkup dhe në rrugën kryesore Gostivar-Kërçovë. Gjatë kësaj periudhe, të gjithë drejtuesve të automjeteve-shkelës u janë përgatitur parashtresat e parashikuara në ligj dhe do të përballen me gjoba dhe masa të tjera.

Gjobat për këtë lloj kundërvajtje në komunikacion që variojnë nga 45 deri në 400 euro në denarë. Ata që kanë tejkaluar shpejtësinë e përcaktuar kryesisht me shpejtësi më të lartë do t’u hiqet patenta e shoferit për një periudhë prej tre muajsh deri në një vit. Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë në vazhdimësi kryen kontrolle të tilla, jo vetëm në autostradë dhe në rrugët e Tetovës dhe Gostivarit, por edhe në rrugët rajonale përreth, në periudha të ndryshme kohore. Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë sërish apelon shoferët që të mos nxitojnë dhe të ekspozohen ndaj rrezikut të shkaktimit të aksidenteve në komunikacion, në të cilat do të vënë në pikëpyetje jetën e tyre dhe të pjesëmarrësve të tjerë të trafikut.

Zyrtarët policorë të SPB- Tetovë të mërkurën nga ora 16:00 deri në ora 22:00 në rajonin Tetovë-Gostivar kanë kryer aksion kontrollues të vozitësve nëse dhe sa prej tyre kanë vozitur nën ndikimin e alkoolit. Gjatë kontrollit janë zbuluar dhe sanksionuar 2 drejtues mjetesh që drejtonin mjetin nën efektin e alkoolit, 1 prej të cilëve kishte nivel alkooli në gjak mbi 1.5 promilë. Të dy janë përjashtuar menjëherë nga trafiku dhe janë përpiluar parashtresat e parapara, gjithashtu me parashtresa përkatëse janë rrumbullaksuar edhe 30 lloje të tjera të kundërvajtjeve rrugore.

Share post: