Simptomat e anemisë së mungesës së hekurit

Anemia nga mungesa e hekurit është lloji më i zakonshëm i anemisë tek njerëzitSiç shpjegojnë mjekët, qelizat e kuqe të gjakut luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit tonë të përgjithshëm. Ato ndihmojnë në transferimin e oksigjenit nga mushkëritë tona në pjesë të tjera të trupit duke dëbuar dioksidin e karbonit të nxjerrë nga mushkëritë.Ky lloj anemie ndodh kur ka mungesë të qelizave të kuqe të gjakut në trup, dhe hekuri është një mineral i rëndësishëm që ndihmon trupin të prodhojë mjaftueshëm një substancë në qelizat e kuqe të gjakut që u lejon atyre të mbajnë oksigjen, raporton India Times.

Megjithatë, anemia e shkaktuar nga mungesa e hekurit mund të tregohet nga disa simptoma të dukshme, por edhe delikate, të cilat, sipas mjekëve, nuk duhet t’i injorojmë kurrë.

Simptomat më të zakonshme që tregojnë aneminë e mungesës së hekurit janë:

lodhje

humbje energjie

rrahje të shpejta të zemrës

gulçim

Anemia e mungesës së hekurit mund të çojë gjithashtu në:

lëkurë të zbehtë

dhimbje gjoksi

dhimbje koke

marramendje

duar dhe këmbë të ftohta

dhimbje në gjuhë

thonjtë e brishtë

Share post: