Ademi: Rruga evropiane ka obligime për të përmbushur

BDI pret që edhe opozita të përfshihet në negociata me miratimin e ligjeve për reforma dhe për marrëdhënie të mira fqinjësore, që nënkupton përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë.

“Nuk mund të themi se kemi zgjedhur rrugën evropiane e të refuzojmë t’i përmbushim detyrat tona siç janë ndryshimet kushtetuese me qëllim të futjes dhe të bashkësive të tjera etnike në aktin më të lartë juridik në vendin tonë edhe komunitetin bullgar. BE kërkon nga ne që të ndërtojmë mirëbesim me fqinjët tanë dhe në këtë kontekst është i rëndësishëm bashkëpunimi ynë me Bullgarinë për çështje me interes të përbashkët.”, – theksoi kryetari i Komisionit Parlamentar për Çështje Evropiane, Arbër Ademi.

Share post: