Larja e fytyrës në dush nuk është e përshtatshme

Larja e fytyrës në dush mund të duket e përshtatshme, por uji tepër i nxehtë mund të thajë lëkurën tuaj dhe të shkaktojë puçrra.

Por, edhe larja e fytyrës para dushit nuk është as ideja më e mirë, sepse produktet e flokëve mund të shpërlahen në lëkurë. Është më mirë të pastroni fytyrën pasi të keni mbaruar dushin.

Disa arsye se pse nuk duhet ta lani fytyrën para dushit:Mund të bllokojë poret

Zgjedhja e produkteve të duhura për kujdesin e flokëve ndihmon që flokët tuaj të duken të mrekullueshëm, por është pothuajse e pamundur të lani flokët me shampo dhe të shmangni që një pjesë e produktit të rrjedhë në fytyrë – përcjell KosovaPress.

Shumë produkte për kujdesin e flokëve përmbajnë përbërës që bëjnë mrekulli për flokët tuaj, por mund të ndikojnë negativisht në lëkurën tuaj. Për shembull, vajrat ndihmojnë në hidratimin e flokëve tuaj, por sapo vaji të gjejë rrugën e tij në lëkurën tuaj, mund të shkaktojë bllokim të poreve dhe puçrra në fytyrë.

Mund të irritojë lëkurën

Ndoshta as nuk mund ta imagjinoni pastrimin e fytyrës me shampo, por pikërisht kjo ndodh kur lani flokët në dush. Produktet e flokëve vijnë në kontakt me lëkurën tuaj kur jeni duke shpëlarë flokët dhe shumë përbërës artificialë në shampon tuaj mund të bëjnë që lëkura juaj të fillojë të reagojë.

Mund ta bëjë lëkurën të ndjeshme

Lëkura që është më reaktive se zakonisht mund të irritohet lehtësisht nga produktet kozmetike, madje edhe nga dielli ose era. Lëkura tepër e ndjeshme mund të skuqet shpejt dhe të shkaktojë kruarje dhe parehati.

Mund t’ju shkaktojë akne

Shumë përbërës në shampo dhe balsam janë të mahnitshëm për flokët tuaj. Por, nëse i përdorni në dush, ata mund të shkaktojnë puçrra. Është më mirë të përdorni larjen e fytyrës si hapin e fundit në rutinën tuaj për t’u siguruar që të mos mbetet asnjë mbetje produkti në lëkurën tuaj.

Share post: