18/07/2024

Tabelat informative në vendkalimin kufitar Bllacë tashmë janë edhe në gjuhën shqipe.

Lajmin e ka bërë të ditur zëvendëskyeministri i parë i qeverisë, Artan Grubi në rrjetin social Facebook.

Grubi shton se përdorimi dhe zbatimi i gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare është obligim kushtetues.

Statusi i plotë:

Drejtoriа e Doganave të Maqedonisë së Veriut vendosi tabelat informative edhe në gjuhën shqipe në vendkalimin kufitar në Bllacë.
Me këtë rast përgëzoj veprimin e përgjegjësisë së tyre të lartë institucionale për zbatimin e obligimit kushtetues dhe ligjor të përdorimit të gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare.