Agjërimi disa herë në mbrëmje: përfitimet për trupin dhe mendjen

Sidomos pas një periudhe të qejfeve, mund të ndodhë që të ndjehet një dëshirë e natyrshme për të ngrënë pak në mbrëmje, ndonjëherë edhe për të anashkaluar vaktin. Agjërimi disa herë në mbrëmje mund të ndihmojë në mbështetjen e sistemit të tretjes që është sforcuar pas ditëve të drekës dhe darkave të rënda dhe të promovojë gjumë të qetë dhe funksionim më të mirë të trupit.

Në realitet, agjërimi është një praktikë e njohur prej mijëvjeçarësh për efektet e tij pozitive, ndiqet për qëllime fetare dhe terapeutike dhe ka disa variante: nga agjërimi klasik (abstenimi i ushqimit dhe lëngjeve) deri tek ai me funksion pastrues (bazuar në ekstrakte). të frutave dhe perimeve), deri në atë terapeutik.

Sipas Fondacionit Veronesi, agjërimi i kontrolluar mund të çojë në:

një rritje prej 11% në jetëgjatësinë

një përmirësim në sistemin imunitar

një reduktim i sëmundjeve inflamatore

një ngadalësim në humbjen e densitetit mineral kockor

një rritje në numrin e qelizave paraardhëse dhe staminale.

Do të kishte gjithashtu një efekt interesant kundër plakjes dhe do të çonte në uljen e rrezikut të diabetit, sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit.

Të fundit

Foshnja 4-muajshe në gjendje të rëndë, arrestohet edhe nëna shqiptare në Greqi, dyshohet për dhunë

Një foshnjë shqiptare, vetëm katër muajshe ndodhet e shtruar e intubuar...

U raportua i zhdukur 43 vjeçari nga Tetova me probleme shëndetësore

Policia e Tetovës informoi se me 25 shtator 2022...

Përfshihet nga flakët një barakë druri në Tetovë

Zjarrfikësit e Tetovës sot ndërhynë në një zjarr në...