Si të rrisim vetëvlerësimin? 7 këshilla të dobishme për të rriturit dhe fëmijët

Kur kërkoni mënyra për të rritur vetëvlerësimin, është e lehtë të përplaseni me ide që nuk kanë efektivitet real; padyshim që për të përmirësuar perceptimin e vetvetes është e rëndësishme të punohet me gjeste të vogla çdo ditë.

Të dish se si të përmirësojmë vetëvlerësimin dhe të kapërcejmë ankthin është e rëndësishme nëse mendojmë se vetëvlerësimi i ulët na bllokon në gjërat e vogla të çdo dite, por edhe nëse na pengon të arrijmë një qëllim ose një ëndërr. Fakti i mungesës së besimit tek vetja nuk është diçka që u ndodh vetëm të rriturve, shpesh edhe të vegjlit kanë nevojë për ide për të rritur vetëvlerësimin tek fëmijët, problem ky që mund të prekë të gjitha moshat dhe sidomos kur përballen me fëmijët moshatarë në shkollë. Me pak fjalë, rifitimi i besimit është thelbësor për të rinjtë dhe të moshuarit dhe disa këshilla mund të na ndihmojnë të përmirësohemi në një kohë të shkurtër.

Të mësuarit për të festuar suksesin rrit vetëvlerësimin

Provoni diçka të re duke pranuar rrezikun e dështimit (ose mundësinë e suksesit)

Le të përqendrohemi në gjërat që dimë të bëjmë për të rritur vetëvlerësimin

Duke kërkuar për të mirën tek njerëzit e tjerë do të na bëjë të shohim të mirën tek ne

Të bësh diçka të mirë për të tjerët rrit vetëvlerësimin

Rrit vetëvlerësimin estetik: ne nuk duhet të heqim dorë nga përkëdheljet e vogla që na bëjnë të ndihemi mirë

Si të rritet vetëvlerësimi tek fëmijët? Librat mund të na ndihmojnë të mësojmë dashurinë për veten.

Të fundit

‘Do hyjmë në grevë urie’, Luçiano Boçi: Të na japin logon e PD-së

Nënkryetari i PD, Luçiano Boçi, tha se nëse gjykata...

Imami i Qabesë në Kosovë, Myftiu doli e priti në aeroport

Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK), Naim Tërnava...