SASHK-u të jetë më e sinqertë, ne jemi për bisedime, tha Kovaçevski

SASHK-u të jetë më e sinqertë, ne jemi për bisedime, tha Kovaçevski

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski, theksoi se mund të gjendet një zgjedhje e përbashkët mes Qeverisë dhe SAShK-ut, por se fillimisht SAShK duhet të jenë të sinqerë me antarësinë e tyre sepse, siç tha Kovaçevski, Qeveria është për negociata që nga dita e parë.

“Negociatat nuk zhvillohen me shantazh, por zhvillohen përmes dialogut ekonomik dhe social.Ne kemi ngritur pagën minimale dhe ka një afat ligjor prej 6 muajsh deri në harmonizimin e pagave, ai afat nuk ka skaduar. SASHK-u pa e hapur dialogun brenda atyre 6 muajve filloi grevën sipas meje i shpërqendron mësimdhënësit”, tha Kovaçevski.

Të fundit

Arrestohet shkupjani 20 vjeçar, dyshohet për 6 vjedhje

Dje në ora 19:00, policia ka arrestuar 20 vjeçarin...

Nuredini: Edhe në kohë krize, të kujdesemi për ambientin

Edhe në rrethana të krizës globale energjetike po bëhen...

Kriza energjetike/ Bekteshi takon Kryepeshkopin e Kishës Ortodokse

Në vazhdën e takimeve të krerëve fetarë në vend,...