4 mënyra për të rregulluar dhe rigjallëruar marrëdhënien tuaj monotone

Një nga përvojat më të mrekullueshme në botë është zbulimi i dashurisë. Dashuria është një kombinim i ndjenjave si përkushtimi, respekti, lidhja dhe një milion gjëra të tjera të mrekullueshme. Ajo që askush nuk ju thotë për dashurinë është se duhet shumë përpjekje për ta mbajtur atë dhe nëse ju ose partneri juaj nuk jeni të gatshëm të bëni përpjekje, marrëdhënia juaj mund të vuajë. Kjo mund t’ju bëjë të pyesni se si të rregulloni një marrëdhënie monotone.

Por, fatmirësisht, vetëm për shkak se gjërat janë “humbur” pak në marrëdhënien tuaj, nuk do të thotë se ajo ka marrë fund. Shumë marrëdhënie afatgjata kanë rrënoja herë pas here, gjë që është e natyrshme. Gjithçka që ju nevojitet është një nxitje e vogël për të rikthyer lidhjen tuaj.

Këtu ju sugjerojmë 4 mënyra për të dalë nga rrëmuja dhe për t’i dhënë një jetë të re marrëdhënies suaj.

Komunikoni

Është gjithmonë e preferueshme të ngrihen tema të vështira për debat. Kapja pas pakënaqësive dhe inateve mund t’ju bëjë të pakënaqur në marrëdhënien dhe veten tuaj. Diskutoni se si ndiheni ju dhe partneri juaj. Partneri juaj ka të ngjarë gjithashtu të kapet në një rrugë të keqe. Ju të dy duhet të jeni në gjendje të flisni për problemin lirisht dhe sinqerisht përpara se të filloni ta zgjidhni atë. Jo vetëm kaq, por thjesht të flasësh për atë që nuk shkon, mund të çojë në një zgjidhje që nuk e kishe kuptuar se fshihej nën sipërfaqe.

Transmetimi i energjisë së dashurisë

Ka rreth një miliard përfitime shëndetësore që lidhen me meditimin. Por, çfarë ndodh nëse mund të përdorni meditimin për ta bërë dashurinë tuaj më të fortë? Edhe nëse jeni të dyshimtë, jepini një goditje dhe shikoni se si ndiheni. Përballuni me partnerin tuaj dhe, nëse dëshironi, mbani duart. Relaksoni trupin tuaj duke bërë disa frymëmarrje të thella. Imagjinoni të dërgoni një rreze drite të ndritshme, të ngrohtë dhe të dashur tek i dashuri juaj. Vizualizoni rrezen e energjisë së dashur të partnerit tuaj që hyn në trupin tuaj në të njëjtën kohë. Përqendrohuni në marrjen dhe ndjesinë e dashurisë, duke e lejuar atë t’ju lajë. Kthehu në flakët e dashurisë!

Prekni më shpesh

Kur jeni i shqetësuar ose i zënë, prekja mund të bjerë anash. Do të tronditeni se sa shumë dashuri mund ta ndihmojë marrëdhënien tuaj të lulëzojë. Një marrëdhënie e ngushtë kërkon butësi fizike. Kjo jo vetëm që bën që trupi juaj të krijojë hormonet e dashurisë, por është gjithashtu i lidhur me shëndetin e përmirësuar dhe kënaqësinë e përgjithshme të marrëdhënies. Përfitoni nga çdo mundësi për puthje apo përqafime.

Lejo hapësirë për cenueshmërinë

Marrëdhënia mund të vuajë në të njëjtën mënyrë si kur nuk i lëmë vend cenueshmërisë. Është e rëndësishme të krijohet një hapësirë e sigurt brenda marrëdhënies që të dyja palët të heqin armaturën dhe të shfaqen ashtu siç janë me të metat dhe gjithçka. Vetëm duke pranuar të metat e njëri-tjetrit, secili partner mund të vlerësojë sinqerisht cilësitë e tjetrit. Në mënyrë të ngjashme, kur ndihemi mjaft rehat për të qenë të pambrojtur, kemi më shumë gjasa të sjellim veten tonë të plotë në një marrëdhënie, duke lejuar që të gjitha aspektet e vetes të vlerësohen në tërësi.

Marrëdhëniet janë të vështira për t’u mbajtur. Ato mund të fillojnë të ngadalësohen për sa i përket aktiviteteve dhe seksit, si dhe mund të pasojnë zënka dhe keqdashje. Megjithatë, ne jemi të gjithë të rritur dhe shumë nga pengesat që do të hasni mund të shmangen duke komunikuar me ndershmëri dhe duke iu afruar partnerit tuaj me kuriozitet, vlerësim dhe durim.

Të fundit

Edicioni i pestë i “Skupi Kamerfest”, Ahmeti dhe Grubi takojnë artistët

Kreu i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka...

Arrestohet shkupjani 20 vjeçar, dyshohet për 6 vjedhje

Dje në ora 19:00, policia ka arrestuar 20 vjeçarin...