6 raste kur dëshira e lartë seksuale mund të jetë shenjë e traumave të së kaluarës

Njerëzit e përballojnë traumën në mënyra të ndryshme, dhe ndonjëherë mund të mos e kuptoni se sjellja është e lidhur me të kaluarën tuaj. Një mënyrë mund të jetë nëpërmjet sjelljes hiperseksuale, e cila mund të duket si fiksim pas seksit, praktika të pasigurta seksuale dhe ndjesi e pakënaqur pas seksit.

Një studim i vitit 2021 në Journal of Affective Disorders zbuloi se sjellja hiperseksuale mund të jetë një reagim ndaj traumave të së kaluarës dhe se është e lidhur me çrregullimin e stresit post-traumatik dhe depresionin.

1. Ju e vendosni seksin në radhë të parë

“Prioriteti i seksit mbi gjërat e tjera, si ruajtja e jetës së përditshme, është një flamur i kuq për seksualitetin jo të shëndetshëm.”

2. Ndiheni keq me veten pas seksit

Të pendoheni shpesh për takimet tuaja seksuale mund të jetë një shenjë e traumës.

3. Jeni duke u përfshirë në sjellje të rrezikshme

Të bësh seks të ‘rrezikshëm’, për shembull, mospërdorimi i mbrojtjes ose mosnjohja e statusit të shumë partnerëve të rinj, mund të jetë një shenjë tjetër.

4. Po përdorni seksin për të kontrolluar mendimet tuaja ose veprimet e të tjerëve

Njerëzit me trauma të kaluara mund ta përdorin seksin si një formë kontrolli mbi mendimet e tyre, ose mbi veprimet e të tjerëve, në vend që të promovojnë intimitetin.

5. Ju ndiheni të varur nga seksi

Ekziston një ndryshim midis shijimit të seksit dhe ndjenjës së varësisë ndaj seksit. Kjo e fundit mund të përfshijë kërkimin e seksit “si një mënyrë për të marrë goditjen e radhës, të ngjashme me varësinë ndaj drogës ose alkoolit

6. Mund të shkëputeni nga trupi juaj gjatë seksit

Individët që kanë përjetuar abuzime seksuale të përsëritura shpesh mësojnë të shkëputen nga trupat e tyre. Ky është një proces ku ata mpihen emocionalisht për të përballuar traumën e përsëritur. Mendja dhe trupi i tyre shkëputen.

Të fundit

Brenda një viti 1608 viktima të dhunës në familje

Shkup,1608 viktima të dhunës në familje janë regjistruar vitin...

Mariçiq: Pres raport pozitiv nga Komisioni Evropian

Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, në konferencën...

Sondazhi: 83% e ukrainasve duan anëtarësimin në NATO

Një rekord 83 për qind e ukrainasve do të...