Takim Osmani- Fico

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, sot realizoi takim me Kryetarin e Dhomës së Deputetëve të Parlamentit italian, Roberto Fico.

Në takim u shpreh kënaqësi për marrëdhëniet tradicionale miqësore ndërmjet dy shteteve, lidhjet kulturore dhe bashkëpunimin e ngushtë përmes niveleve të ndryshme të partneritetit institucional.

Ministri Osmani, theksoi se e vlerëson lartë mbështetjen e vazhdueshme të Romës zyrtare për vendin tonë, e veçanërisht rolin e Parlamentit Italian, Komisioni për Politikë të Jashtme i së cilit vitin e kaluar solli dy rezoluta me mbështetje të fuqishme për perspektivat eurointegruese të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

“Më gëzon vendosmëria e fuqishme e Italisë, si mbështetëse e zëshme e procesit tonë eurointegrues, që të angazhohet për fillimin e menjëhershëm të negociatave të aderimit të Maqedonisë së Veriut, duke pasur parasysh realitetet e reja gjeopolitike në Evropë”, theksoi Ministri Osmani.

Kryeparlamentari, Roberto Fiko, e përsëriti qëndrimin e Republikës së Italisë se fillimi i menjëhershëm i negociatave të aderimit me vendin tonë, domosdoshmërish do ta forcojë kredibilitetin e Bashkimit Evropian, madje do të dërgojë mesazh të pahamendur se e ardhmja e Rajonit është vetëm evropiane.

Bashkëbiseduesit biseduan për mundësitë e shfrytëzimit të potencialit që e ofron diplomacia parlamentare, thellimin e lidhjeve ekonomike dhe bashkëpunimin multilateral, ndërsa shkëmbyen mendime edhe për situatën aktuale në Ukrainë.

Marketing

Të fundit

Kriza energjetike, Rama: Ndihma e BE-së ndaj Ballkanit Perëndimor mos të ketë diferenca

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, pas takimit të Komunitet...

Bekteshi: Nesër takim me kompaninë për furnizim me gaz natyror

Ekipi qeveritar i Maqedonisë i udhëhequr nga kryeministri Dimitar...

Masat e reja anti-krizë, Bekteshi: Do të ndihmohen qytetarët dhe kompanitë që prodhojnë ushqime bazë

Ministria e Ekonomisë ka filluar komunikimin me kompanitë e...