E keni të vështirë të ngriheni nga shtrati në mëngjes? Kjo tregon diçka të mirë për ju

Nëse nuk mund të ngriheni nga shtrati në mëngjes pa e shtyrë alarmin, ka një lajm të mirë për ju. Një studim i kryer nga revista “Elvesier” ka treguar se njerëzit që janë kanë vështirësi të ngrihen në mëngjes janë më inteligjentë se mesatarja.

Krahasuar me ata që mund të zgjohen në kohë dhe pa alarm, ata që zgjohen vonë janë disi më inteligjentë, ka treguar hulumtimi. Veçanërisht inteligjentë duhet të jenë ata që ngrihen me ndihmën e alarmeve dhe dhe e kanë përshtatur zgjimin me këtë “mënyrë moderne të jetesës”.

Trupi ynë nuk është krijuar në të vërtetë për t’u zgjuar – të paktën jo në një kohë të caktuar nëpërmjet një pajisjeje elektronike, por natyrisht në lindjen e diellit. Pra, kushdo që ka arritur të kundërshtojë këtë mënyrë jetese të evoluar, është veçanërisht i zgjuar.

Koha perfekte për të fjetur

Kjo konfirmohet nga një studim tjetër nga Universiteti i Southampton vite më parë. Sjellja e 1229 njerëzve në lidhje me gjumin u ekzaminua me kujdes. Rezultatet treguan se njerëzit që shkonin në shtrat pas orës 23 dhe zgjoheshin pas orës 8 të mëngjesit, fitonin më shumë para dhe shijonin një mënyrë jetese më të lumtur.

Të fundit

Shota Baraliu: Ronaldon e kam të preferuar, kam parë ëndërr sikur u martova me të

Aktorja Shote Baraliu, ka thënë se Ronaldo braziliani është...

Liberalizimi i vizave për Kosovën sot në rend dite në takimin e ambasadorëve të BE-së

Çështja e liberalizimit të vizave për Kosovën sot do...