Ofensivë e re pritet në Mariupol

Më herët, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha se dhjetëra mijëra njerëz ka të ngjarë të jenë vrarë në Mariupol, në jug të Ukrainës.

Duke folur me ligjvënësit në Korenë e Jugut gjatë një videotelefonate, ai tha se qyteti jugor ishte “djegur në hi” dhe kushtet në qytet ishin të dëshpëruara pasi forcat ruse përqendruan trupat për një ofensivë të re në zonë.

Nuk ka asnjë mënyrë për të verifikuar në mënyrë të pavarur numrin e njerëzve të vrarë, por marinsat ukrainas atje thonë se municioni i tyre po mbaron dhe flasin për “betejën e tyre përfundimtare”, duke shtuar “është vdekje për disa prej nesh dhe robëri për të tjerët”.

Qyteti i rrethuar është një nga nëntë zonat ku janë ngritur korridore të reja humanitare, megjithëse autoritetet thonë se trupat ruse po ngadalësojnë evakuimet.

Të fundit